AdSense Para Kazanma Rehberi

Google AdSense ile Para Kazanma

  Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle beraber adım adım bir blog kurarak AdSense ile para kazanma girişiminde bulunacağız. Ve evde oturarak ek gelir kazanmış olacağız. "İnternetten para kazanmak istiyorum." diyorsanız doğru yerdesiniz. Şunu söylememde fayda görüyorum: Bu rehber aracılığıyla blog oluşturmak için hiçbir kod bilgisine sahip olmanıza gerek yok (opsiyonel olarak). Öncelikle AdSense nedir? Google AdSense ile nasıl para kazanılır? bu soruları bir yanıtlayalım.
  Neden opsiyonel olarak dediğime gelecek olursak blog kurma işlemini 2 farklı altyapı kullanarak nasıl yapabileceğinizi anlattığım bu rehberde seçiminize göre HTML, CSS ve JavaScript gibi yazılım/kod bilgisine sahip olmanız gerekebilir. Rehberi okumaya devam edin ne demek istediğimi anlayacaksınız ancak korkmayın! En kolay yol hangisiyse oraya yoğunlaşacağız.

AdSense Nedir?

Google AdSense ile Para Kazanma
Google AdSense ile Para Kazanma


  AdSense, Google'a reklam veren şirketlerin (AdWords aracılığı ile) reklamlarının biz blog sahibi insanlar aracılığıyla siz ziyaretçilere gösterimini sağlamak için oluşturulmuş bir sistem. Yani demek istediğim, bir internet sitesine girdiğinizde gördüğünüz reklamlar Google tarafından size gösteriliyor. Bunun nedeni: Google'ın son derece müthiş bir reklam ağı kurmasından dolayıdır. Biz de bu ağda yer alacak ve para kazanmaya başlayacağız. Ancak bunun için öncesinde yapmamız gereken şeyler var.

  Buraya kadar AdSense nedir onu açıklamış olduk. Şimdi blogumuzu oluşturmamız için ne gerekli, neler yapmalıyız? Öncelikle değinmek istediğim bir konu var ki siz de zaten bunu sorgulayacaksınızdır en başta: Maliyeti ne olacak?

  Maliyet hesaplaması: Alan Adı (örn: google.com) + Hosting (barındırma hizmeti) + SSL (GüzelHosting'de ücretsiz) 1 yıl için ₺160 - Bir tema $13-59 (ThemeForest tavsiye edilir.) / 1 kez al sitenin ömrü boyu kullan.
  Total maliyet (₺ cinsinden): ₺250-540 (*01.09.2018 güncel dolar kuru ile.)
*Bu masrafınızı 3 aya kalmadan amorti edebilir kalan 9 ayda da kar edebilirsiniz. Haricinde bir masraf yapmanıza gerek yok. Gelelim neye masraf ettiğimizi öğrenmeye.

Alan Adı (Domain) Nedir?

Alan adı nedir?
Alan Adı Nedir?

  Alan adı ziyaretçilerinizin internet sitenize ulaşabilmesi için var olan sistemdir. URL çubuğuna yazılır. www ile başlar.

Hosting (Barındırma Hizmeti) Nedir?

Hosting Nedir?, Barındırma Hizmeti Nedir?
Hosting (Barındırma Hizmeti) Nedir?


  Hosting ise bu alan adı vesilesiyle ziyaretçilerinize göstermek istediğiniz içeriklerinizi depoladığınız alandır. "İkisinden birini alayım." demeyin biri olmadan diğeri hiçbir işinize yaramaz.

SSL Nedir?

SSL Nedir?
SSL Nedir?

   SSL, güvenlik sertifikasıdır. Basitçe; internet sitenizin güvenli olmasını sağlar. (Kullanıcılarınızın bilgilerinin başkalarının eline geçmesini engelleyecek bir güvenlik sistemidir.)

Hangi Altyapıyı Tercih Etmeliyim?

WordPress mi Blogger mı?
WordPress mi Blogger mı?

   Daha önce bahsetmiş olduğum 2 farklı altyapı meselesine gelelim. Bahsetmiş olduğum altyapılar Blogger ve WordPress. Blogger altyapısı  (Google'ın size sunmuş olduğu bir altyapıdır.)  kullanırsanız hosting paketi almanıza gerek kalmaz, siteniz Google'da barındırılır (Otomatik olarak). Ancak HTML, CSS ve JS (JavaScript) gibi dilleri az da olsa bilmeniz gerekebilir. WordPress bu bağlamda biraz daha kullanımı kolay bir altyapıdır. Önerdiğim altyapı WordPress'dir. Yine de Blogger tercih etmek isteyenler için kurulumun nasıl yapılabileceğini anlatacağım. Öncesinde yapmamız gereken şeyler var.

Konu Seçimi

  Arkadaşlar blogumuzun konu seçimini belirlerken dikkat etmemiz gereken birkaç kriter mevcut. Güzel paralar kazanmak istiyorsanız bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu kriterlerden birkaçını şöyle sıralayabilirim:

- Ortalama Aylık Arama Sayısı (100B-200B ve üzeri olursa iyi olur.)
- Rekabet (Düşük-Orta olursa iyi olur.)
- Ve TBM, Tıklama Başına Maliyet (Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi ancak abartmayın :) )
gibi...

  Bu kriterleri dikkate alacağınız yer Google Anahtar Kelime Planlayıcısı'dır. Buradan blogunuzu kurmak istediğiniz anahtar kelimenin ortalama aylık arama sayısına ve diğer kriterlere bakabilirsiniz. Hangi anahtar kelimenin size kazanç sağlatacağını düşünüyor iseniz onu seçebilirsiniz.
*Buradan da en çok kazandıran anahtar kelime listesine ulaşabilirsiniz.
*Liste için wpmavi.com'a teşekkürler..

Alan Adımı Nasıl Seçmeliyim? 

Alan Adımı Nasıl Seçmeliyim?
Alan Adımı Nasıl Seçmeliyim?

  Konu seçiminden sonra dikkat etmeniz gereken bir şey daha var. Bu da: Anahtar kelimenizin bir kısmının ya da tamamının alan adının içerisinde yer alması. Örn: Google'da "iş fikirleri" olarak aratma yaptığımda karşıma ilk sayfada yeniisfikirleri sitesi çıkıyor.
*Ancak bu örnekte de görebileceğiniz üzere iki tane aynı harfi (*2 tane i harfi yan yana kullanılmış.) yan yana kullanmayın.

  Şimdi gelelim alan adını nereden alabiliriz sorusunun cevabına. Bunun için birçok cevap bulabilirsiniz: NameCheap, GoDaddy gibi direkt alan adı satışı yapan ya da hosting firmalarının sağladığı alt hizmeti kullanarak satın alabilirsiniz. Benim önerim bağlantıları mevcut olan hosting firmalarından almanız. Hosting'i de eğer Türkiye'de yaşıyor iseniz Güzel Hosting'den; Türkiye dışı herhangi bir yerde yaşıyorsanız BlueHost'u kullanmanız yönündedir.

Satın Alma Süreci

*(İlk olarak WordPress'e göre kurulum anlatılmıştır. Aşağıda Blogger için nasıl kurulum yapabileceğinizi göreceksiniz. İsterseniz okumaya devam edin /Önerilir/ isterseniz geçin.)

  Şimdi gelelim satın alma işlemlerine. Öncelikle hostingimizi alalım. Dediğim gibi TR içinde iseniz Güzel Hosting, değilseniz BlueHost:

  Güzel Hosting için izlemeniz gereken adımlar:

  Güzel Hosting>Yeni Kayıt>Kayıttan sonra giriş yap> Web Hosting kısmından Linux Hosting seçimi yapın>İdeal Hosting paketini seçin ve ödeme işlemlerini tamamlayın. *Domaininizi de buradan sepete ekleyin. (Önerilir. ?Farklı yerlerden aldığınızda ekstra DNS ayarları gerekir. Aynı yerden almanızda fayda var.)
Satın alma işlemini tamamladıktan sonra görseller üzerinden kuruluma başlayalım:
Ürün ve Hizmetleriniz>Yönet>CPanel>Softaculous App Installer adımları ile kurulumu neredeyse tamamlamış oluyoruz. Softaculous App Installer>WordPress>Install Now (Yükle)
Yükleme işlemini tamamladıktan sonra Başlık (Title) ve Site Açıklaması girin. (Site Description) daha sonra  kurulumu tamamlayın.

  BlueHost için izlemeniz gereken adımlar:

  BlueHost>Login>Create Account>Choose Hosting Pack Prime (Recommended)>Choose your domain>Finish the payment> Softaculous App Installer>WordPress>Enter Site Title and Site Description>Finished Installation.

  WordPress adına domain ve hosting için yapacaklarımız bu kadar. Şimdi sıra Blogger için yapacaklarımızda:

  Google arama kısmına "Blogger" yazıyoruz. Blogger.com sitesine tıklıyoruz. "Blogunuzu oluşturun." butonuna tıklıyoruz. Daha sonra başlık ve site adresi belirliyoruz. (Belirlediğiniz site adresine ek olarak .blogspot.com eklenecektir. *Örn: adsenseparakazanmarehberi.blogspot.com. Yalnızca .com olması için yapmanız gerekenlerden Blogger kurulumu bittikten sonra bahsedeceğim.) Site adresimizi belirledikten sonra temamızı seçiyoruz ve "Blog Oluştur" butonuna tıklıyoruz. Blogumuzu oluşturduk! Şimdi gelelim site adresimizin yalnızca .com/.net gibi görünmesine.


*Eğer CNAME kısmında ne yapacağınızı bilmiyorsanız hosting firmasından yardım isteyebilirsiniz. (Eğer alan adınızı hosting firmasından aldıysanız.) 

İlk Yapmamız Gerekenler

  Blogumuzu oluşturduk. Şimdi sırada yapmamız gereken bazı temel ayarlar var. Benim size tavsiyem eğer WordPress altyapısını kullanıyor iseniz: WPMavi'den Burak kardeşimizin WordPress hakkında bilgilendirici yazılarının rehberliğinde bu ayarları yapmalısınız. Eğer Blogger altyapısını seçtiyseniz bloghocam'ın Blogger adına rehber niteliğindeki yazılarını inceleyerek bu ayarları yapmalısınız.

İçerik Hakkında


  İçeriğinizin nasıl olacağı konusunda Google'da bir sürü açıklama mevcuttur arkadaşlar. Şimdi ben bu açıklamaları buraya yazarım ama yıl 2020'de bu etkili metodlar geçerli olmayabilir. Bu sebeple vermiş olduğum çok içerikli blogları takipte kalın. Bu bloglar aracılığı ile internet sitenizi daha güzel hale getirebilirsiniz.

  Gelelim para kazanma kısmına. 

Google AdSense ile Nasıl Para Kazanırım?


  AdSense ile nasıl para kazanırım? sorusunun cevabını bulabilmek için öncelikle bazı soruların cevabını biliyor olmalısınız. Bu soruların cevapları da internet ortamında mevcut."Nasıl içerik hazırlamalıyım?" sorusunun cevabını edindiğinize inandığınızda çeşitli araştırmalar yapıp "İyi içerik nasıl hazırlanır?" gibi sorular ışığında içeriklerinizi metne dökün ve ziyaretçilerinizle paylaşın. Bu 1 aydan daha uzun bir süre sürebilir. (*Seçtiğiniz alana göre değişiklik gösterir.) Her gün min. 1 maks. 3 içerik girişi sağlayın. Bu içerikler mümkün olduğunca bilgi içersin ve görsel anlamda da zenginleştirilmiş olsun. Min. 300 kelime maks. 1000 kelime (bence) orijinal ve aynı kelimeleri sürekli tekrar etmeyecek bir biçimde içerik oluşturup paylaşın.

  Bir ay sonunda AdSense başvurusu yapın ve AdSense ile para kazanmaya başlayın. 

Anlamadınız ya da sorunuz varsa, "Ben anlamadım, sen hallet. Ben kazanayım." diyorsanız mail atmaktan çekinmeyin. Mail atmak için:


Mail Gönder